Woensdag 13 juli 2016 werden de nieuwe speelvoorzieningen in de Burgemeester Postmastraat en Boerengroenstraat in nieuwbouwlocatie De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster in gebruik genomen.

Al in maart dit jaar mochten de huidige en toekomstige bewonertjes van De Nieuwe Tuinderij meebeslissen over welke speelvoorzieningen er in de wijk zouden komen.

De Beemster Compagnie selecteerde twee partijen die een uitgebreide presentatie gaven over de invulling van de nieuwe speellocaties. De huidige en toekomstige bewoners werden uitgenodigd om de presentaties bij te wonen, waarbij vooral de kinderen centraal stonden. Uiteindelijk mocht Kompan Speeltoestellen de voorzieningen verzorgen.

“Een frisse kijk”

Wethouder Aagje Zeeman van Welzijn en Openbare Ruimte is enthousiast over het betrekken van de jonge bewoners. “Ik vind het hartstikke goed om kinderen mee te laten denken bij dit soort keuzes en dat ze wat te zeggen hebben. Zij zijn immers de gebruikers straks. Sowieso hebben kinderen vaak een heerlijke frisse kijk op de zaak en zien dingen net even anders dan wij volwassenen”.