De bouw van de volgende fase van de gebiedsontwikkeling De Nieuwe Tuinderij te Zuidoostbeemster is gestart. Vooruitlopend op de kopers werd door de burgemeester van de gemeente Beemster, mevrouw Van Beek, de eerste tegel voorzien een passende tekst en handdruk. Ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer is trots op deze nieuwe fase, waarmee inmiddels woning nummer 145 wordt gerealiseerd. En dat is zeker nog niet de laatste, daar met de verdere ontwikkeling nog ruim 400 woningen gemoeid gaan.

Hemmer geeft aan dat met De Nieuwe Tuinderij een heerlijk nieuw woongebied wordt toegevoegd aan Zuidoostbeemster. ‘Gebruikmakend van de historische waarden van het Unesco Werelderfgoed ontstaat langzamerhand een nieuwe woonomgeving waar het genieten is. Met dorpse karakteristiek, ligging dichtbij Purmerend, groen, spelen, school voor de deur, diversiteit in het woningbouw-programma , ontmoetingsplekken en natuurlijk de eigen identiteit die de wijk uitstraalt.’

Voor de volgende fase is recent het bestemmingsplan middels een Raad van State procedure vigerend geworden, waardoor BPD begin 2016 met deze woningen in verkoop kan.

De Nieuwe Tuinderij is een gebiedsontwikkeling van VOF De Beemster Compagnie, de samenwerking tussen gemeente Beemster en BPD.