De projecten De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster en De Keyser in Middenbeemster worden standaard voorzien van breedband.

Breedband wordt aangeboden via verschillende infrastructuren. Dit kan dus via een Coaxkabel, glasvezel en tegenwoordig ook via mobiel internet. In de De Nieuwe Tuinderij en De Keyser wordt door Ziggo een Coax kabel aangelegd en legt KPN/Reggefiber glasvezel aan. Zowel door Ziggo als door KPN wordt breedband aangeboden. Het voordeel van glasvezel is dat hogere snelheden kunnen worden behaald t.o.v. de andere infrastructuren. Over het glasvezel netwerk kunnen verschillende providers diensten aanbieden. Dit betekent dat de bewoners niet vastzitten aan KPN. Ze kunnen ook kiezen voor bijvoorbeeld Fiber of XS4ALL etc. Over de Coax kabel kan alleen Ziggo diensten aanbieden.

Naast bovenstaande mogelijkheden is door Breedband Beemster een burgerinitiatief gestart waarover wij u graag willen informeren. U heeft hierover mogelijk de banners door Beemster heen zien hangen.

Na een jaar van voorbereidingen is gestart met het op grote schaal informeren van iedereen in de Beemster over het belang van snel internet in onze plattelandsgemeente. Vanuit het burgerinitiatief BreedbandBeemster wordt de hele Beemster voorzien van een modern glasvezelnetwerk voor internet, telefonie en TV. Het initiatief is gestart door de bewoners Frank van Boven (voorzitter), Bart Tishauser (secretaris), Ron Kooi (penningmeester) en Henk Bart (bestuurslid). Doordat dit initiatief is bekrachtigd door de Beemster gemeenteraad is het een officieel burgerinitiatief! En de provincie Noord-Holland ziet het belang ook; zij hebben Breedband Beemster van een behoorlijke subsidie voorzien om de reclame campagne te financieren. Het netwerk wordt straks eigendom van alle abonnees. Daarmee heeft u directe invloed op de abonnementsprijs.

Meer informatie is te vinden via www.breedbandbeemster.net