Op woensdag 13 juli 2016 vindt de feestelijke oplevering plaats van speelvoorzieningen in de Burgemeester Postmastraat en Boerengroenstraat in nieuwbouwlocatie De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster.

Programma

15.00 uur Ontvangst Burgemeester Postmastraat bij de speelvoorzieningen
15.15 uur Officiële handeling door wethouder Aagje Zeeman met hulp van een aantal kinderen
15.30 uur Proosten op de ingebruikname van de speelvoorzieningen
16.00 uur Einde

Al in maart dit jaar mochten de huidige en toekomstige bewonertjes van De Nieuwe Tuinderij meebeslissen over welke speelvoorzieningen er in de wijk zouden worden geplaatst.

De Beemster Compagnie selecteerde twee partijen die beiden een uitgebreide presentatie gaven over de invulling van de nieuwe speellocaties. De huidige en toekomstige bewoners werden uitgenodigd om de presentaties bij te wonen, waarbij vooral de kinderen centraal stonden. Uiteindelijk mocht Kompan Speeltoestellen de voorzieningen verzorgen.

“Een frisse kijk”

Wethouder Aagje Zeeman van Welzijn en Openbare Ruimte is enthousiast over het betrekken van de jonge bewoners. “Ik vind het hartstikke goed om kinderen mee te laten denken bij dit soort keuzes en dat ze wat te zeggen hebben. Zij zijn immers de gebruikers straks. Sowieso hebben kinderen vaak een heerlijke frisse kijk op de zaak en zien dingen net even anders dan wij volwassenen”.